Bewustzijn is alles
Boeddha
Maria in Satsang

Maria

Dit is wat anderen over mij zeggen:

Maria is een wijze spiritual teacher, een inspirerend voorbeeld. Ze is helder, duidelijk en waar ze over verteld is doorleefd en authentiek. Ze heeft een heel mooi, zuiver contact met de spiritwereld en is getalenteerd in geïnspireerd spreken. Door haar hoge trilling en bewustzijn is ze een zeer heldere en verlichtende spiegel. De woorden die ze spreekt vallen diep naar binnen, ze komen terecht op een plek waar ze moeiteloos transformatie brengen. Ook kan ze het potentieel in mensen zien, benoemen wat daar voor nodig is, waardoor ze stappen kunnen maken om daar naar toe te gaan. Ze is het licht, de liefde, de leegte en raakt mensen daar op magische wijze mee aan. Door dit alles heeft ze het bijzondere vermogen om mensen wakker te maken.

Dit is mijn weg hiernaartoe geweest…

Door het plotselinge overlijden van mijn eerste man, toen ik 30 jaar was, kwam ik in zo’n moeilijke periode terecht dat ik mezelf even helemaal opnieuw moest uitvinden. Ik raakte geïnteresseerd in spiritualiteit en in het bijzonder in het contact maken met engelen, gidsen en overleden dierbaren. Van daaruit werd ik geleid langs diverse opleidingen: Reiki, Haptonomie, diverse mediumschap opleidingen, Engelen, Healing, Integrated Energy Therapy® (IET®) van Stevan J. Thayer, Angel Therapy Practitioner® (ATP®) van Doreen Virtue, de Helende reis® van Brandon Bays en the Work® van Byron Katie.

Ik begon mensen te coachen en werkte ook al snel met groepen. Het was prachtig om zo via healingen, readingen, coaching, trainingen, lezingen mensen te mogen helpen en opeens… was er een enorme leegte…

Het was het allemaal. En het was het allemaal ook weer niet.

Het was mooi om zoveel te weten, zoveel inzicht te hebben en mensen daarmee te kunnen helpen, maar het betekende niks als ik het niet zelf  kon zijn. Dit had ik al vaker gevoeld, dat ik alleen maar het verlangen had om het zelf te zijn. Om het zo te kunnen uitstralen naar een ieder die ik op mijn pad tegenkom.

Inmiddels begreep ik steeds beter dat wij mensen alleen maar dingen kunnen veranderen door bij onszelf naar binnen te kijken. Dat het bij alles wat er gebeurt in ons leven, nooit over die ander gaat. Dat die ander altijd alleen maar onze spiegel is waarin wij kunnen zien wat onze ziel zo graag wil leren. We kunnen alleen maar dingen veranderen in de wereld door het zelf te gaan zijn.

“Wees zelf de verandering die je wilt zien in de wereld.”

Mahatma Gandhi.

Van het te weten naar het gaan zijn en toepassen

Om het te kunnen uitstralen mocht ik gaan ontdekken wie en wat ik werkelijk ben. Ben ik wat ik denk? Ben ik wat ik voel? Of ben ik mijn lichaam, ziektes, pijn en klachten? Of ben ik iets heel anders? Iets wat vele malen grootser, krachtiger, stralender en liefdevoller is.

Al lange tijd wist ik en begreep ik wat ik allemaal niet was. Dat ik bijvoorbeeld niet mijn mind, niet mijn ego was. Nu stond ik voor die open deur, om te gaan ontdekken en zien wie en wat ik wèl ben. Wie en wat mijn ware zelf is. Wie en wat ik werkelijk ben. Altijd al geweest ben, nu en door alle levens heen en ook altijd zal zijn.

Op dat moment werd ik ziek en kon ik ook letterlijk even niks meer. Vanuit het niets meer kunnen doen, vond ik uiteindelijk de rust in alleen maar te hoeven zijn. Dat zorgde er gelijk voor dat alles openging. Het was tijd om die volgende stap te gaan maken: van het te weten, naar het te zijn en gaan toepassen. Ik werd daarin volop begeleid door mijn spirithelpers en kreeg alle duwtjes in de rug om te gaan zien wie en wat ik werkelijk ben.

En wat een openbaring was dat! Wat een ontwaken! Wat een verlichting!

En tegelijkertijd ook zo alledaags dat er niks wezenlijks veranderde. Een shift in perceptie. Een andere manier van kijken. En toch is het dat ook weer niet. Het is steeds weer een heerlijke uitdaging om het in woorden te kunnen vatten. Omdat woorden alleen maar kunnen uitdrukken in dualiteit; in goed of fout, licht of donker, als dat een tafel is, dan moet dat wel een niet-tafel zijn…. Maar dat wie we werkelijk zijn ìs. Punt. ìs.

Vanuit zijn komen we in een hele andere manier van doen. Niet een manier van doen zoals we gewend zijn vanuit onze mind, wat een onrustige, ‘kip zonder kop’  manier van doen is. Rennend van hot naar her. Vanuit zijn komen we in een vredige, rustige, gefocuste manier van doen.

Het laten ontstaan

Door die rustige, gefocuste manier van doen, gaat het vanzelf, moeiteloos. Het komt vanuit de bron, het ‘al wat is’. Daardoor wordt het geleid door het hogere en komt het zodoende ook vanuit een diep vertrouwen dat alles goed is zoals het is, is zoals het is. Het is een flow waarbij alles mag ont-staan vanuit het niets. Het stroomt vanuit een ongekende vanzelfsprekendheid en een volkomen gemak. Alles wat je ooit wilde neerzetten, je diepste dromen, je diepste zieledoelen, alles waarvoor je hier op aarde gekomen bent, komt simpelweg naar je toe. Als we weten hoe we ons mensstuk uit de weg kunnen houden, zal de ziel zijn eigen oorspronkelijke taak aan het roer weer gaan innemen. Wat een prachtige weg.

Dan gaat het allemaal open

Hoe het verder allemaal vorm zou gaan krijgen wist ik toen nog niet. Maar dat ging razendsnel. Opeens viel het woord ‘Satsang’ in mijn hoofd. Het woord werd magisch voor me. Het dreunde dagenlang door mijn hoofd. Ik voelde heftige duwtjes om Satsang te gaan geven en ging dat ook gelijk al doen. Ik wist toen nog niet eens wat het woord precies betekende! Ha, ha. Ik wist alleen dat dit was wat ik mocht gaan doen. Toen ik eenmaal begreep dat Satsang betekende ‘een samenzijn van mensen die steeds meer vanuit de waarheid van het ware zelf willen zijn’, wist ik dat het goed was. Niet lang daarna viel ook de naam van mijn inmiddels vorige website naar binnen: www.satsangmetmaria.nl en werd het me duidelijk dat ik hier gekomen ben om mensen te helpen herinneren wie en wat ze werkelijk zijn.

Van hieruit begon ik naast Satsang ook bewustzijn cursussen, bewustzijn weekenden en bewustzijn retraites op Ibiza te geven.

Kreeg ik duwtjes om in hoog tempo twee boeken te schrijven: ‘Ontwaken uit de droomstaat van je mind’ en ‘Het laten ontstaan vanuit Flow’.

Daaruit ontstond ook zomaar opeens deze hele nieuwe website www.mariahenkes.nl waarop alles prachtig samenkomt.

Ik ben heel benieuwd wat er nu weer allemaal mag ontstaan en voel me enorm gezegend dat ik al voor zoveel mensen een stukje licht mocht zijn.
Het leven is fascinerend.

In service, vanuit licht, liefde en leegte,

Maria

Namasté!

Je bent van Harte Welkom!
Meer informatie zie de agenda