Herinneren wie je werkelijk bent…

omgekeerd hart
Herinneren dat we dat universele bewustzijn zijn

Maria

Dit is wat anderen over mij zeggen:

Maria is een wijze spiritual teacher, een inspirerend voorbeeld. Ze is helder, duidelijk en waar ze over verteld is doorleefd en authentiek. Ze heeft een heel mooi, zuiver contact met de spiritwereld en is getalenteerd in geïnspireerd spreken. Door haar hoge trilling en bewustzijn is ze een zeer heldere en verlichtende spiegel. De woorden die ze spreekt vallen diep naar binnen, ze komen terecht op een plek waar ze moeiteloos transformatie brengen. Ook kan ze het potentieel in mensen zien, benoemen wat daar voor nodig is, waardoor ze stappen kunnen maken om daar naar toe te gaan. Ze is het licht, de liefde, de leegte en raakt mensen daar op magische wijze mee aan. Door dit alles heeft ze het bijzondere vermogen om mensen wakker te maken.

Dit is mijn weg hiernaartoe geweest…

Door het plotselinge overlijden van mijn eerste man, toen ik 30 jaar was, kwam ik in zo’n moeilijke periode terecht dat ik mezelf even helemaal opnieuw moest uitvinden. Ik raakte geïnteresseerd in spiritualiteit en in het bijzonder in het contact maken met engelen, gidsen en overleden dierbaren. Van daaruit werd ik geleid langs diverse opleidingen: Reiki, Haptonomie, diverse mediumschap opleidingen, Engelen, Healing, Integrated Energy Therapy® (IET®) van Stevan J. Thayer, Angel Therapy Practitioner® (ATP®) van Doreen Virtue, de Helende reis® van Brandon Bays en the Work® van Byron Katie.

Ik begon mensen te coachen en werkte ook al snel met groepen. Het was prachtig om zo via healingen, readingen, coaching, trainingen, lezingen mensen te mogen helpen en opeens… was er een enorme leegte…

Het was het allemaal. En het was het allemaal ook weer niet.

Het was mooi om zoveel te weten, zoveel inzicht te hebben en mensen daarmee te kunnen helpen, maar het betekende niks als ik het niet zelf  kon zijn. Dit had ik al vaker gevoeld, dat ik alleen maar het verlangen had om het zelf te zijn. Om het zo te kunnen uitstralen naar een ieder die ik op mijn pad tegenkom.

Inmiddels begreep ik steeds beter dat wij mensen alleen maar dingen kunnen veranderen door bij onszelf naar binnen te kijken. Dat het bij alles wat er gebeurt in ons leven, nooit over die ander gaat. Dat die ander altijd alleen maar onze spiegel is waarin wij kunnen zien wat onze ziel zo graag wil leren. We kunnen alleen maar dingen veranderen in de wereld door het zelf te gaan zijn.

“Wees zelf de verandering die je in de wereld wilt zien!”

Mahatma Gandhi.

Van het te weten naar het gaan zijn en toepassen

Om het te kunnen uitstralen mocht ik gaan ontdekken wie en wat ik werkelijk ben. Ben ik wat ik denk? Ben ik wat ik voel? Ben ik mijn lichaam, ziektes, pijn en klachten? Of ben ik iets heel anders? Iets wat vele malen grootser, krachtiger, stralender en liefdevoller is.

Al lange tijd wist ik en begreep ik wat ik allemaal niet was. Dat ik bijvoorbeeld niet mijn mind, niet mijn ego was. Nu stond ik voor die open deur, om te gaan ontdekken en zien wie en wat ik wèl ben. Wie en wat mijn ware zelf is. Wie en wat ik werkelijk ben. Altijd al geweest ben, nu en door alle levens heen en ook altijd zal zijn.

Op dat moment werd ik ziek en kon ik ook letterlijk even niks meer. Vanuit het niets meer kunnen doen, vond ik uiteindelijk de rust in alleen maar hoeven te zijn. Dat zorgde er gelijk voor dat alles openging. Het was tijd om die volgende stap te gaan maken: van het te weten, naar het te zijn en gaan toepassen. Ik werd daarin volop begeleid door mijn spirithelpers en kreeg alle duwtjes in de rug om te gaan zien wie en wat ik werkelijk ben.

En wat een openbaring was dat! Wat een ontwaken! Wat een verlichting!

En tegelijkertijd ook zo alledaags dat er niks wezenlijks veranderde. Een shift in perceptie. Een andere manier van kijken. En toch is het dat ook weer niet. Het is steeds weer een heerlijke uitdaging om het in woorden te kunnen vatten. Omdat woorden alleen maar kunnen uitdrukken in dualiteit; in goed of fout, licht of donker, als dat een tafel is, dan moet dat wel een niet-tafel zijn…. Maar dat wie we werkelijk zijn ìs. Punt. ìs.

Vanuit zijn komen we in een hele andere manier van doen. Niet een manier van doen zoals we gewend zijn vanuit onze mind, wat een onrustige, ‘kip zonder kop’  manier van doen is. Rennend van hot naar her. Vanuit zijn komen we in een vredige, rustige, gefocuste manier van doen.

Het laten ontstaan

Door die rustige, gefocuste manier van doen, gaat het vanzelf, moeiteloos. Het komt vanuit de bron, het ‘al wat is’. Daardoor wordt het geleid door het hogere en komt het zodoende ook vanuit een diep vertrouwen dat alles goed is zoals het is, is zoals het is. Het is een flow waarbij alles mag ont-staan vanuit het niets. Het stroomt vanuit een ongekende vanzelfsprekendheid en een volkomen gemak. Alles wat je ooit wilde neerzetten, je diepste dromen, je diepste zieledoelen, alles waarvoor je hier op aarde gekomen bent, komt simpelweg naar je toe. Als we weten hoe we ons mensstuk uit de weg kunnen houden, zal de ziel zijn eigen oorspronkelijke taak aan het roer weer gaan innemen. Wat een prachtige weg.

Dan gaat het allemaal open

Hoe het verder allemaal vorm zou gaan krijgen wist ik toen nog niet. Maar dat ging razendsnel. Opeens viel het woord ‘Satsang’ in mijn hoofd. Het woord werd magisch voor me. Het dreunde dagenlang door mijn hoofd. Ik voelde heftige duwtjes om Satsang te gaan geven en ging dat ook gelijk al doen. Ik wist toen nog niet eens wat het woord precies betekende! Ha, ha. Ik wist alleen dat dit was wat ik mocht gaan doen. Toen ik eenmaal begreep dat Satsang betekende ‘een samenzijn van mensen die steeds meer vanuit de waarheid van het ware zelf willen zijn’, wist ik dat het goed was. Zo werd het heel duidelijk, dat ik hier gekomen ben om mensen te helpen herinneren wie en wat ze werkelijk zijn.

Van hieruit begon ik naast Satsang ook bewustzijn cursussen, bewustzijn weekenden en bewustzijn retraites op Ibiza te geven.

Kreeg ik duwtjes om in hoog tempo twee boeken te schrijven: ‘Ontwaken uit de droomstaat van je mind’ en ‘Het laten ontstaan vanuit Flow’.

Daaruit ontstond ook zomaar opeens deze hele nieuwe website www.mariahenkes.nl waarop alles prachtig samenkomt.

Vanuit het bewustzijn van het AL WAT IS, kunnen we ook zien dat we daar altijd allang heel zijn. En daar ook altijd nog  steeds heel zijn. Dat daar alleen maar heelheid ìs.
Zo kunnen we onszelf weer terug leiden naar heelheid. In de 5e dimensie, dat is die nieuwe aarde, die hemel op aarde waar we nu met z’n allen naar op weg zijn, is die heelheid er allang. Maar waar we nu zijn, zijn we die heelheid vergeten. Daardoor kennen we nu nog ziektes, pijn en klachten… we hoeven ons die heelheid alleen maar te herinneren… daar kan ik je bij helpen.

Ik ben heel benieuwd wat er verder nog weer allemaal mag ontstaan en voel me enorm gezegend dat ik al voor zoveel mensen een stukje licht mocht zijn.
Het leven is zo fascinerend!

In service, vanuit licht, liefde en leegte,

Maria

Namasté!

Je bent van Harte Welkom!
Meer informatie zie de agenda of bewustzijn aanbod 

Lees hier een aantal reviews van cursisten die bewustzijn cursussen van mij hebben bijgewoond.

Goedemorgen Maria,

Voor mij was de cursus een ontdekkingsreis door diverse lagen in het bewustzijn.

Veel praktische oefeningen en to-the-point feedback van Maria en van medecursisten. De cursus grijpt diep aan en is voor mij een life changer doordat ik mijn passie mocht ontdekken.

Lieve groet, Louise

Goedendag Lieve Maria,

Dank je wel voor de mail en de zeer uitgebreide syllabus. Heerlijk om weer te ontvangen.

Het is eigenlijk niet te omschrijven wat de cursus voor mij betekent heeft. Er is zoveel meer veranderd in mijn gevoel dan dat ik op papier kan zetten. Toch ga ik het proberen.

Ik heb duidelijk het verschil geleerd tussen het denken en de stilte. Tevens ben ik mij bewust geworden van mijn (onophoudelijke) denkpatroon en de verslaving hieraan. De stilte geeft me zoveel meer aan tijd, ruimte, creativiteit en liefde. Ik ben nog steeds verwonderd dat dit in drie lessen heeft kunnen gebeuren. Mijn kijk op het leven, situaties, etc. is veranderd en daardoor is ook mijn omgeving veranderd.

Dit geeft weer nieuwe inzichten, kansen en mogelijkheden.

Waarbij soms oude belemmeringen overwonnen moeten worden. De bewustwording van de ‘oude groeven’ met deze oude belemmeringen, gedachten en overtuigingen is soms een dingetje. Het is een grote bevrijding als ik de ‘oude groef’ verlaten heb en de dingen gewoon kan laten Zijn. Met dank aan alle bij jouw gevolgde lessen.

Maria, als docent en als mens, ben je niet als anderen.

Je bent uniek in je doen en laten. Je geeft fantastisch les, waarbij de inzichten van de ‘leerlingen’ gezien, besproken en meegenomen worden als een waardevolle aanvulling. Daarnaast heb je de specialisatie om iedereen bijzonder te laten voelen. Je bent een heel mooi, lief mens.

Met dankbare warme groet🙏,

Liefs, Helena  😘

Hai Maria,

De cursussen hebbben mij veel meer bewustZIJN gegeven.

Vanuit welk stuk kijk ik naar de informatie die vrijkomt. Als ik kijk vanuit het mensZijn bouw ik er vaak lading op, maar vanuit de ziel kan ik veel beter accepteren dat het Is, zonder lading erop.

Dat maakt voor mij het mensZijn makkelijker, omdat ik steeds meer vanuit het bewustZijn kan kijken, voelen en ervaren. Het maakt alles zoveel makkelijker, rustiger, ruimer en er kan zoveel meer geheeld worden. Alle oude ladingen gaan er steeds meer af.

Ik hoef steeds minder te doen, ik mag (er) steeds meer ZIJN.

Deze cursus is een enorme aanwinst, het is de verbindende schakel tussen alle cursussen en opleidingen die ik gedaan heb.

Deze verbindende schakel is cruciaal om onszelf te evolueren naar hetvolgende niveau in ons bewustwordingsproces van vergeestelijking. Naar leven als mens op aarde met een sterke binding met onze ziel.

Het IS!!

Dank je wel, bijzondere Maria voor alle informatie, ervaringen en kennis die je met ons hebt willen delen!! Heel fijn om ook het boek te hebben om alles nog eens in te kunnen nalezen. Ik vond het een eer om deel te nemen aan de try-out groep en ben heel dankbaar voor het vertrouwen dat je ons als groep gaf.

Veel liefs,

Ria

Een hele goede morgen lieve Maria, ik ga je toch effe mailen……

Ik geniet nog steeds zo na van onze prachtige cursusdagen, op een hele fijne vreugdevolle manier.

De IET was voor mij het loskomen van zwaarte, maar deze cursus brengt mij zoveel vreugde en blijdschap. Ondanks dat ik je eerder hierover heb horen praten, is het op deze manier door jou en samen met deze mensen heel krachtig. Het is zo fijn dat het zo direct is, zo in lijn met dat alles “sneller, makkelijker” mag. Dat we het niet meer allemaal hoeven te weten maar het gewoon mogen laten gebeuren.

Alles was  zo raak, en  het resoneert nog enorm na.

Niet alleen bij mij, maar in mijn gezin en in m’n huis. Ik heb staan dansen, staan knuffelen en maak grapjes. Het heeft zo te maken met ons eigen licht, ons menszijn. Ik voel me ergens heel erg gezien.

Ik vind het mooiste dat het uitgaat van ons eigen licht.

Het bekrachtigt onszelf, vol vertrouwen en liefde, en zorgt daarmee voor healing naar de ander. Bovendien raakt het zo ons wezen en dat we het al zijn en niet meer hoeven te worden. Daardoor raakt het me enorm.

Het zijn woorden, maar ik vind het oprecht zo gaaf wat er allemaal mocht gebeuren.

Hoe jij de cursus vorm hebt gegeven; voelt zo goed.

Ik hoop zo dat je zelf ook nageniet. Want ik vind het mooi te zien hoe dit is ontwikkeld bij jou; dat geeft ook vertrouwen voor mij hoe zoiets zo maar kan ontstaan vanuit het “niets”! Vertrouwen in overgave, geen lading geven, luisteren, zelfzorg. Het doen, kwetsbaar mogen zijn, authentiek en ga zo maar door. Voor mij is dit waar het om gaat, om het niet meer te hoeven weten maar het te mogen ervaren en te zijn. Dus oprecht dankjewel. Vind ‘t gewoon heel gaaf!

Lieve groet,

Margo

Dag lieve Maria

Wat heeft de cursus met mij gedaan…

mmm… goede vraag. Allereerst sloot de cursus heel mooi aan op het bewustzijnproces waar ik al in zat en gaf direct meer verdieping. Heerlijk om gewoon vanuit de verbinding te werken en geen nieuwe methode te hoeven leren… Ease & Joy, daar houd ik van.

De cursus heeft ervoor gezorgd dat ik nog meer rust en ruimte ervaar in mijn hele zijn.

Mijn hoofd is veel rustiger, minder oordelen en gedachtes. Ook kan ik steeds makkelijker in toelating zijn van anderen, ervaar ik de ander als liefde en ben ik me gewaar van hun angsten en onvermogen (vaak geuit als boosheid en oordeel). Dit geeft niet alleen zoveel meer rust in het contact met anderen, maar zorgt er ook voor dat de ander meer zichzelf kan zijn en kan verzachten. Zo bijzonder.

Ik vind het heerlijk om steeds vaker en met meer gemak in het bewustzijn te zakken.

Daarbij merk ik dat ik het gevoel van alleen maar hoeven zijn, steeds meer ga belichamen. Het is mijn nieuwe realiteit aan het worden.. hoe cool is dat!

Ik vond het trouwens heel fijn om de cursus met een klein groepje te doen en bij jou thuis … erg fijne energie. Ik hoop dat je nog heel veel mensen mag inspireren met deze mooie cursus, zodat we met elkaar het bewustzijn kunnen vergroten op deze planeet 😀

Zonnige groet,

van Alexandra