Herinneren wie je werkelijk bent…

8x per dag één seconde…

Wat ons enorm kan helpen om beter bestand te zijn tegen alle heftigheid waarmee we met regelmaat overspoeld worden…

Is dat we een stevige basis mogen gaan creëren van bewustzijn. Gewoon door te zeggen tegen onszelf, vanaf vandaag, gaat er geen dag meer voorbij zonder dat ik 8x per dag één simpele seconde in het bewustzijn heb gezeten. 

Maakt die shift

Heel even die shift te maken van onze gedachten, emoties, ronddraaien in lichamelijke klachten, drama van mensen om ons heen, crisissen in de wereld…

Naar de rust, stilte, vrede die altijd om ons heen en in ons is. 

Heel even één seconde hoeven we maar die shift te maken en te ervaren dat we die gedachten, emoties etc niet werkelijk zijn, maar dat we die rust, stilte en vrede zijn. 

Zo vaak we kunnen dat heel even één moment ervaren. Dat ook vast te koppelen aan vaste momenten, zoals naar de wc gaan, tandenpoetsen en in bed stappen, (dan hebben we al 8x te pakken) 

Stevige basis

Dan zullen we merken dat al die hele korte momentjes, elke dag weer, zich aan elkaar vast gaan rijgen. Zodat we een stevige basis van bewustzijn creëren. En als er dan weer heftigheid op ons pad komt, zullen we daar beter tegen bestand zijn. Dan zullen we het steeds meer vanuit die rust, stilte en vrede van ons bewustzijn kunnen benaderen. 

Maak het niet te ingewikkeld, 8x per dag 1 seconde. Begin ermee, en kijk waar je over 3 maanden bent…

Het gaat heel snel

Je zult merken dat het heel snel gaat, als je simpelweg elke dag een aantal keer die shift gaat maken, door heel even om je heen te ervaren dat daar altijd al die rust, stilte en vrede is. Dat die diezelfde rust, stilte en vrede ook in je hele lichaam is. Of misschien ervaar je het als niets, leegte, ruimte ook dat is wat ons bewustzijn is. Als je een beetje hulp wilt, kijk dan snel op de agenda. Je vindt me ook hier