het prachtige eiland Ibiza
Es Vedra, magische rots met zeer hoog bewustzijn
de oude stad van Ibiza

Bewustzijn Retraite Ibiza

De Bewustzijn Retraite op Ibiza woe.  1-8 juni 2022 (!) volgend jaar

Je kunt je hier nu al voor opgeveninfo@mariahenkes.nl

Ga je mee naar Ibiza?

De Bewustzijn Retraite

Het programma van deze Bewustzijn Retraite is speciaal ontworpen, om de meest vruchtbare grond te creëren om alle persoonlijke beslommeringen van onze drukke levens los te laten en vanuit rust en stilte naar binnen te keren om zo te herinneren wie werkelijk zijn. Die prachtige, stralende, lichte en liefdevolle ziel, die we eigenlijk altijd al zijn.

We kunnen ontwaken uit alle illusies waar we in ons dagelijks leven mee lopen te stoeien. We gaan doorzien dat ze niet waar zijn, niet echt zijn. Dat onze ziel ze niet ervaart. Dat geeft de ruimte en openheid om heel anders in het leven te gaan staan. Om vanuit overgave weer te durven vertrouwen en alles veel meer te laten stromen. Het stroomt altijd allang in wie we werkelijk zijn, we gaan er alleen zelf steeds tussen staan. Daardoor blokkeren we zelf steeds de stroom.

Tijdens deze retraite leer je hoe je jezelf er tussenuit kunt halen en vanuit flow weer alles kunt laten ontstaan.

 Wat is in het Bewustzijn zitten?

Als je in je bewustzijn zit, hoef je niets te bereiken, niets te manipuleren, niets te controleren. Het gaat in je bewustzijn alleen maar om het zijn zelf. In alle stilte zijn. Niks hoeft. Je hoeft niet je best te doen, je hoeft niet te presteren. Alleen maar in het niets zijn. In de leegte zijn. Luisteren naar de leegte. In die leegte is niets van belang. Is niets om je zorgen over te maken. Niets om je mee bezig te houden, niets om mee aan de gang te gaan. Niets van dat alles. Er is niets in de ruimte waar je nu bent, er is niets in de ruimte buiten, niets bij de sterren, de zon, de maan, de bomen, niets bij de lucht die je inademt, niets wat zegt dat je iets anders hoeft te doen dan gewoon zijn

Wat kun je verwachten?

Je gaat je her-inneren wie en wat jij werkelijk bent. Je gaat leren hoe je in je bewustzijn kunt zitten. Hoe het bewustzijn de dingen zo anders benaderd dan we gewend zijn als mens. Doordat we steeds weer zullen kijken hoe we dingen benaderen vanuit ons mens-stuk en hoe we dingen benaderen vanuit ons ziel-stuk, kunnen we gaan zien dat we in elk willekeurig moment kunnen kiezen waar we in gaan zitten. In de vrede van ons ziel-stuk, of in het gestruggel van ons mens-stuk.

Gedurende de bewustzijn retraite, is er een mooie mix van samen in de stilte van ons bewustzijn zitten en geleide meditaties. Hierdoor ontstaat er rust en ruimte om verschillende thema’s van onszelf aan te kijken en te onderzoeken. Ook is er het onderdeel onderricht over hoe we die thema’s kunnen onderzoeken, aankijken en doorzien. Alle verkrampingen en blokkades zullen we daardoor met zoveel helderheid kunnen doorzien, dat ze al hun kracht verliezen en daardoor ook al snel zullen oplossen en verdwijnen. We hoeven niet meer te weten waardoor ze ontstaan zijn of waar ze mee te maken hebben. We zijn in een tijd gekomen dat we simpelweg mogen leren hoe we alles van ons af kunnen laten glijden. Opdat we weer lichter kunnen zijn.

Als we steeds meer in ons bewustzijn kunnen zitten, dan komt alles in ons leven in beweging. We merken hoe alles veel meer vanzelf gaat en moeiteloos. We komen in een flow waarbij het duidelijk zal worden waarom we er voor gekozen hebben om in dit leven hier op aarde te zijn. In die flow, zullen de juiste deuren vanzelf voor ons opengaan en de juiste mensen vanzelf op ons pad komen. We gaan ons weer herinneren hoe het is om liefde te zijn, en liefde uit te stralen naar een ieder die we tegenkomen op ons pad.

Het programma

De uitstapjes die we tussendoor gaan maken:

 • Es Vedra (2x)
 • Ibiza de oude stad
 • de hippiemarkt; Las Dalias
 • Benirras trommelconcert

Voor ons eten wordt gezorgd door onze twee koks.
Er zullen (h)eerlijke, gezonde maaltijden voor ons worden bereid.

We verblijven in deze luxe villa:

Wat kost deze 7 daagse Bewustzijn Retraite Week op Ibiza:

De kosten voor de week Ibiza zijn € 999,-

Dit is inclusief;

 • Vervoer van en naar de luchthaven Ibiza.
 • Het hele programma van de 5 dagen Bewustzijn Retraite.
 • Het verblijf en het eten en drinken in de Villa voor alle7 dagen (drinken bestaat uit koffie, thee, water en sap).
 • Wat betreft het eten; er zullen (h)eerlijke gezonde vegetarische maaltijden worden bereid. Mocht je een speciaal dieet nodig hebben, of allergieën hebben, laat het me alsjeblieft ruim van te voren weten.
 • De uitstapjes die we naar Es Vedra maken, we gaan daar 2x naar toe om daar in het Bewustzijn te zitten.

Dit is exclusief;

 • De vliegticket, (ong. 200,-voor een retour) deze boek je zelf, maar niet eerder dan je van mij, -ruimschoots van te voren-, te horen hebt gekregen op welke vlucht we zullen zitten.
 • De toeristen belasting, dit zal € 2,20 per nacht zijn, en derhalve voor 7 nachten in het totaal € 15,40 . Dit dient ter plekke contant betaald te worden.
 • De 3 extra uitstapjes die we verder nog tussendoor zullen maken zijn 25,- per uitstapje*. Dit dient ter plekke contant betaald te worden. Mocht je lekker bij het zwembad willen blijven kan dat ook. Deze 3 extra uitstapjes zijn:
  • naar het magische trommelconcert op zondagavond in Benirras
  • naar de idyllische hippiemarkt Las Dalias op zaterdag
  • even lekker zwerven door de oude historische straatjes van Ibiza stad op maandag.
 • Mocht je zelf graag een annuleringsverzekering willen afsluiten, dan kost dat ongeveer € 50,- à € 60,- .
 • Eventueel eten en drinken wat je nuttigt tijdens uitstapjes.

Ga je mee naar Ibiza?

meld je dan aan middels een mailtje naar info@mariahenkes.nl

mijn events staan ook op www.satsangagenda.nl

bloemenpracht op Ibiza

Prachtige natuur en bloemenpracht op Ibiza