Herinneren wie je werkelijk bent…

Mijn boeken
buddha in gold
deze boeken zullen vele deuren openenenen

Wat is Satsang?

Het woord Satsang komt uit het Sanskriet.

‘Sat’ staat voor waarheid. ‘Sang’ staat voor samenzijn. Satsang is dus een samenzijn in waarheid. Tijdens dit samenzijn leer je heel veel over de ziel, ook wel het bewustzijn genoemd. Hoe de ziel de dingen benadert en hoe we weer meer vanuit onze ziel kunnen gaan leven. We zijn dan eigenlijk aan het herinneren wie we werkelijk zijn; die prachtige, stralende, lichte ziel.

Als we gefocust zijn op onze ziel, dan merken we vaak als eerste een enorm gevoel van vrede op. Een ongelofelijk gevoel van rust, kalmte en overgave, van alles mag zijn zoals het is. We merken dan ook de stilte op, een heerlijke ongekende stilte, omdat het een stilte is waarbij ook de mentale ruis van alle gedachten weggevallen is.

Zo zittend in ons ware zelf, kunnen we kijken naar onze eigen beperkende overtuigingen die blokkades bij ons hebben gecreëerd en ons tegenhouden. Dit noemen we zelfonderzoek bij Satsang. Doordat we de blokkades vanuit ons ware zelf waarlijk gaan aankijken zullen ze oplossen. Dat klinkt heel simpel maar dat is wel hoe het werkt. Ik noem het ook wel eens ‘Healen vanuit bewustzijn’.

Zo laten we tijdens Satsang het licht van onze ziel schijnen op de thema’s die ons ervan weerhouden om te gaan doen wat we werkelijk willen doen. Het wordt helder welke illusies van het mens-zijn ons daarbij allemaal nog in de weg zitten en hoe we er alleen maar tussenuit hoeven te gaan. Dit alles geeft heel veel inzicht hoe we vanuit het bewustzijn heel anders met dingen om kunnen gaan.

Tijdens Satsang kun je vragen stellen:

over onderwerpen waar jij tegenaan loopt in het leven. Dan zal ik je helpen hoe je dat vanuit je ziel, je bewustzijn, heel anders kunt benaderen en ook kunt oplossen.

Alle dingen waar we mee aan het stoeien zijn, zorgen voor verkrampingen in ons. Door te zien hoe onze ziel hiermee omgaat en dit benadert zullen die verkrampingen oplossen en verdwijnen.

Je kunt ook luisteren naar de vragen en antwoorden van andere mensen. We zien vaak bij Satsang dat mensen met gelijksoortige thema’s, door de spiritwereld bij elkaar worden gebracht.

Satsang is niet alleen het praten over:

bewustzijn, ziel, spirit, hogere zelf of hoe je het ook maar wilt noemen… Het gaat er vooral om het te ervaren! Door mijn energie, de geleide meditaties en het zitten in de stilte zul je het ook echt zelf ervaren. Want juist door het te ervaren merk je hoe dichtbij het is, hoe vredig en licht het is, hoe heerlijk om even samen in die stilte te zitten, hoe simpel het is, dat iedereen dat kan, of liever gezegd dat iedereen dat allang ìs!

Satsang is elke keer weer anders:

Sowieso laat ik me elke keer door de spirits leiden waar over gesproken mag worden. Bovendien is het onderwerp bewustzijn behoorlijk veel omvattend. Ook is het elke keer anders omdat er bij Satsang geen vaste groep mensen zit. Zo komt er elke keer weer een ander stukje aan bod.

Er zijn ook mensen die naar Satsang komen om even met gelijkgestemden onder elkaar te kunnen zijn, om samen even in de energie te kunnen zitten, om samen even te kunnen delen en te kunnen lachen.

Je kunt zo vaak naar Satsang komen als je wilt:

Want je bewustzijn heeft deze voeding nodig. We kunnen alle inzichten en ervaringen nou eenmaal niet in één keer laten binnenkomen en bezinken. Het heeft herhaling nodig. Regelmatig weer even een kwartje nodig. Door steeds weer naar binnen te gaan en ook zelfonderzoek te doen. Dit alles is zo leuk. Het zijn prachtige processen waar we allemaal in zitten. Niet altijd gemakkelijk, maar wel zeer boeiend! Alleen als we het steeds weer ervaren, kunnen we steeds gemakkelijker vanuit onze ziel gaan leven.

Satsang gaat eigenlijk over de meest essentiële vraag die er bestaat:

“Wie ben ik? Wie ben ik nou echt? Tot in de essentie?” en toch zijn er maar weinig mensen die zichzelf deze vragen echt stellen…

“Wijsheid zegt me dat ik Niets ben.
Liefde zegt me dat ik Alles ben.
Tussen die twee stroomt mijn leven.”

Nisargadatta Maharaj

Er vindt een groot ontwaken plaats.

Het is een bijzondere tijd. Steeds meer mensen herinneren zich wie en wat ze eigenlijk zijn. En dat herinneren is iets waar ik je bij kan helpen.

Zonder technieken, zonder methodes, zonder trucjes, zonder religie. Gewoon door zelf-ontdekken, door naar binnen te gaan kijken en te ervaren wie je werkelijk bent.

In het bewustzijn mag alles zijn zoals het is, is alles zoals het is. Zonder enig oordeel, verzet of weerstand. Door dit te ervaren ontstaat er ruimte, openheid, space. Die ruimte is woordloos, naamloos, vormloos en tijdloos. Omdat het tijdloos is, is er ook geen haast, geen stress, geen spanning, geen verkramping. In tegendeel, we merken dat als we alles kunnen laten zijn zoals het is, dat we gelijk ontspannen. We kunnen ook in ons lijf alles laten zijn zoals het is, zodat alles zich weer ontspant. Elke cel van ons lichaam ontspant zich, elk orgaan ontspant zich. Stel je eens voor wat dàt voor ons lijf en onze gezondheid doet. Het lichaam en ook de geest kunnen weer gezond, heel en compleet worden.

De waarheid:

In het bewustzijn is alleen maar de realiteit, dat is de ultieme waarheid. Geen ideeën, overtuigingen of meningen, maar simpelweg zoals het is.

Om die waarheid te vinden hoeven we niets te doen, hoeven we niet ons best te doen, ons niet in te spannen en ook niets te geloven. Het is juist het moeiteloze einde van zoeken en nodeloos lijden.

Het is vrijheid hier en nu.

‘Ik en afgescheidenheid’ blijken een illusie, het is slechts een sluier, die we alleen maar hoeven te doorzien. Het is zo simpel, dat je verbaasd bent waarom je je dit niet eerder gerealiseerd hebt.

We gaan terug naar het ervaren van eenheid, met alles en iedereen en onze onvoorwaardelijke liefde voor dat ‘al wat is’.

Door vraag en antwoord zal het hele proces van ontwaken zich voor je openen om datgene te openbaren wat in stilte altijd al aanwezig is.

Wanneer:

Klik hier om te kijken wanneer er weer Satsang is.

Wees welkom, herinner, realiseer, bevrijd jezelf, ervaar….

Namasté!

Maria

 

Quote

“Ik ben… overal en nergens.”

Maria

 

 

 

je vindt m’n events ook hier en op www.satsangagenda.nl