Herinneren wie je werkelijk bent…

Wat is grenzen aangeven vanuit het bewustzijn?

We denken vanuit ons mensstuk dat we mogen leren hoe we onze grenzen kunnen aangeven.

Maar je grenzen aangeven is alleen maar iets van het mensstuk. Als we meer door-ontwikkelen naar die liefde en transparantie van het bewustzijn die we werkelijk zijn, zien we dat grenzen neerzetten en aangeven, helemaal niet meer nodig is.

Bij mijzelf is de ontwikkeling hierin alsvolgt gegaan:

  1. Eerst dacht ik vanuit mijn mensstuk dat ik meer mijn grenzen mocht aangeven. Daar heb ik een tijdje mee gestoeid.
    2. Toen ik eenmaal meer in mijn bewustzijn zat, voelde ik dat ik me er vanuit mijn bewustzijn niet meer mee wilde verbinden. Maar daarmee hield ik het nog steeds van me af.
    3. Daarna werd ik me ervan bewust gemaakt, dat ik alleen maar in de transparantie van het bewustzijn hoef te gaan zitten, en dan gaat alles dwars door me heen.

En dat gebeurt nu eigenlijk al helemaal vanzelf.

Ik vind het beeld van Jezus daarbij heel mooi, die op de ene wang werd geslagen en zo in het christusbewustzijn zat of dat eigenlijk was, ha ha 😊,  dat hij hen de andere wang toekeerde. Vanuit die transparantie kunnen we alles dwars door ons heen laten gaan.

Als we steeds meer vanuit die liefde en transparantie kunnen zijn, dan komt er op een gegeven moment een heel sterk WETEN op, en dat gaat helemaal vanzelf. Dan WEET je op een gegeven moment helemaal vanzelf, en heel krachtig: het is genoeg. Zo ontstaat er als het ware een grens door je heen. Waar je zelf met je mensstuk absoluut niet meer tussen zit. Dat heb je misschien ook weleens gevoeld. Je WEET OF VOELT opeens heel sterk dat iets klaar is. Of dat iets anders mag, terwijl je daar vanuit je mensstuk helemaal niet mee bezig was. Dan word je geleid. Dan ben je er zo tussenuit gegaan met je mensstuk dat je je kunt laten leiden.

Het is ook belangrijk te realiseren dat je overgave helemaal niet hoeft te leren, het zit al in dat oneindige bewustzijn wat we zijn. We hoeven daar alleen maar in te gaan zitten. Dan ervaren we gelijk al die ongelofelijke krachtige overgave, die alles altijd laat zijn zoals het is. En ervoor zorgt dat alles vanuit volledige vrijheid mag gaan stromen.

Dat steeds beter te kunnen, begint met elke dag een paar hele kleine momentjes daar naar toe shiften, ook al is het maar n paar seconden. Heel even die vredevolle transparantie en overgave om je heen ervare