Herinneren wie je werkelijk bent…

Wil je echt zevenmijls laarzen stappen maken? 

Hoe zou het zijn, als je al je problemen zou kunnen zien als meer van hetzelfde?

Het is een enorme valkuil om te luisteren naar onze mind die ons steeds probeert te vertellen; dit is er nog mis met ons, en dit nog, en dit nog. Zo komt hij elke keer met een ander probleem. Vervolgens willen wij één voor één al die problemen gaan oplossen. Maar als we dat gaan doen, zijn we nog eeuwen bezig. Het schiet gewoon niet op! We mogen gaan zien dat al die problemen gewoon meer van hetzelfde is. Het is het hele pakketje aan ballast, zwaarte, negativiteit, problemen, lasten en ladingen… uit dit leven, en alle levens.

En dat hele pakketje aan ballast kunnen we van nu af aan als één pakketje zien.

Als we dan in het bewustzijn gaan zitten, het liefst in het bewustzijn dat we het AL WAT IS zijn, dan kunnen we daar doorzien, met al dat heldere bewustzijn van het AL WAT IS,  dat dat hele pakketje aan ballast, dat al die problemen daar helemaal niet zijn. Dat daar geen ikje, geen poppetje is, die welk probleem dan ook, heeft. Dit geldt ook voor gezondheidsproblemen. Daar in dat heldere bewustzijn kunnen we zien dat alles een illusie is. Want daar is de persoon er helemaal niet. Daar is alleen maar die leegte, stilte, vrede. Daar kijken we dwars door dat hele pakketje ballast heen, doorzien we dat het er helemaal niet is. Als we dat met al het totale bewustzijn van het AL WAT IS doen, dan gaan we daar steeds meer doorheen kijken, en zullen alle problemen steeds meer hun grip op ons verliezen.

Natuurlijk kun je een bepaald onderwerp waarin je getriggerd wordt, nog afzonderlijk onderzoeken en aankijken. Maar verlies je niet te veel in al die afzonderlijke onderwerpen, want als je in z’n geheel blijft zien, als één pakketje ballast, dan maak je echt enorme zevenmijls laarzen stappen.

Doorzie in dat bewustzijn dan ook even dat de angst voor eigen kracht, grootsheid en stralendheid daar ook helemaal niet is. Dat we die kracht, grootsheid en stralendheid altijd allang zijn, en altijd al geweest zijn, nooit niet zullen zijn.