Herinneren wie je werkelijk bent…

Hoe dan?

Het is eigenlijk heel grappig dat wij denken dat we onszelf klein kunnen houden met allerlei angsten en negatieve gedachten en gedragingen. Het is heel gek dat wij denken dat wij onszelf vast kunnen zetten en alles dicht kunnen houden. Hoe dan? Hoe zo dan? Hoe zouden wij alles vast kunnen zetten en dicht kunnen houden, en onszelf klein kunnen houden, als wij die oneindige, grootse, krachtige, ziel zijn, dat totale bewustzijn van het AL WAT IS zijn??? Al die kracht, al die bewustzijnsenergie van het grote geheel, van het hele heelal?

Vanuit dat kleine nietige mensje dat wij denken te zijn,  denken  wij dat alleen maar. Als we ons één moment kunnen realiseren dat we in werkelijkheid dat totale bewustzijn van het AL WAT IS zijn… AL het bewustzijn in het hele heelal tezamen, dan is dat toch vele malen grootser en krachtiger dan alles wat dat kleine mensje wil of niet wil. Durft of niet durft. Hoezo zouden we het vanuit dat kleine nietige mensje allemaal dicht kunnen houden? Dat kan helemaal niet. Die kracht van het totale bewustzijn kan alles in één seconde open gooien. Kan alles in één seconde doorzien. Kan alles in één seconde healen en loslaten. Sterker nog, daar is het er allemaal helemaal niet.

Hoezo angst voor eigen grootsheid en stralendheid, dat is daar helemaal niet. We zijn daar altijd al oneindig groots en stralend.

We kunnen alleen maar in die illusie blijven zitten dat we het allemaal dicht, klein en vast houden, als we geloven dat we dat kleine nietige mensje zijn. Dat is het cirkeltje, het ‘loop-je’ waar we onszelf in gevangen houden.

In dat mens-stuk hebben we dan zogenaamd een eigen vrije menselijke wil, waarmee we alles open zouden kunnen zetten of dicht kunnen houden. Maar die eigen vrije wil, die is er ook alleen maar vanuit de illusie van ons mens-stuk.

En dan zeggen we, je hoeft alleen maar bereid-willig te zijn, en dan gaat het allemaal open. Ja, dan gooi je inderdaad die eigen vrije wil wel even open en kan er wat gebeuren ja. Maar in feite gebeurt dit alles alleen maar binnen de illusie van het mens-zijn. Want in werkelijkheid, in wie we werkelijk zijn, is alles al open, stroomt het altijd al, staat het nooit vast, is het nooit dicht, is er niemand die zichzelf klein kan houden, is er niemand die er bij zichzelf tussen kan staan. Is er niemand, punt.

 Als je nog denkt dat jij er tussen staat, dan denk je nog dat er een jij is, die er tussen kan staan.

Maar die jij is er alleen maar in de illusionaire wereld van het mens zijn. In wie we werkelijk zijn, is er alleen maar ruimte, licht, liefde, heelheid. Daar is niemand.

Daar mogen we vierkant achter gaan staan. Er wordt van ons gevraagd om diep naar binnen te gaan, naar die ruimte, liefde en heelheid om daar ten diepste realiseren dat dat is wie we zijn. En dat al het andere illusie is.

Des te meer we dat kunnen doorzien, des te meer staan we er niet meer tussen, des te meer zal het vanzelf al stromen en kunnen we flowen, en kan er door ons heen iets vanzelf gaan ont-staan. Kunnen we vanuit vrijheid gaan creëren.

Dit thema staat centraal in het Bewustzijn Weekend op 30 sept – 1 okt 2023. Kost 225,-  koop hier je ticket