Herinneren wie je werkelijk bent…

Wat is leren vanuit het licht?

Wat is leren vanuit het licht

Als we steeds lichter worden, dan zullen we ook merken dat ons licht helemaal geen enkele negativiteit meer nodig heeft. Het licht dat we zijn is simpelweg het licht. Alle negativiteit, duisternis, ziekte, crisissen en ellende komt alleen maar op ons pad om ons te helpen herinneren dat we het licht altijd al zijn. Maar als we dat al steeds meer herinnerd hebben, dan hoeft het helemaal niet meer op ons pad te komen om ons dat te helpen herinneren. Grappig hè?! Zo zal het vanzelf steeds meer verdwijnen uit onze illusionaire film. We zitten dan op een andere, hogere trilling, in een andere dimensie, in een lichtere realiteit. Die hoeft alle zware dingen niet meer aan te trekken. Dan kunnen we gewoon vanuit dat lichte bewustzijn en die liefde zijn. We leren en leven dan vanuit het licht. Dat gaat veel gemakkelijker, moeitelozer, we maken iets mee en weten al gelijk wat we ervan mogen doorzien. Daardoor hoeft het niet eerst nog heftiger te worden. Als het doorzien is, mag het gelijk weer van het toneel verdwijnen. Het heeft ons een stukje verder geholpen, ons om weer te herinneren dat we die ongelofelijke, niet te bevatten hoge vorm van liefde zijn.

 

Leren vanuit het licht heeft ook te maken met dat we vanuit onze ziel kunnen zien dat alles mag zijn zoals het is. Het oordeel is er vanaf. Des te meer al het oordeel er vanaf is, des te meer zijn we in liefde. Want als we iets of iemand helemaal kunnen laten zijn zoals het is, dan pas zijn we in een onvoorwaardelijke liefde. Dan hoeven er ook geen heftige dingen meer op ons pad te komen om ons dat te leren. Als we oordeellozer zijn, worden heftige dingen ook niet meer als heftig ervaren. We laten alles veel meer zijn zoals het is, zonder verzet, zonder weerstand, zonder verhaal, zonder drama, zonder oordeel. Dat maakt het allemaal veel lichter. Moeten we als mens leren oordeelloos te zijn en onszelf daarin oefenen? Nee hoor, we hoeven alleen maar bewust te zijn dat we dat in onze ziel altijd al zijn. We kunnen het daar steeds weer even onderzoeken en ervaren.

 

We kunnen leren vanuit het licht als we dingen niet meer vanuit dualiteit zien, niet meer vanuit positief of negatief, licht of zwaar, prettig of onprettig. We zien dingen dan vanuit de kwaliteiten van de eenheid; vanuit acceptatie, overgave, stilte, vrede, vrijheid, licht, liefde en verwondering.

 

We gaan lichter leven, als we meer vanuit onze ziel kunnen zijn. Als we in het licht van onze ziel zitten, sturen we veel hogere trillingen uit, die op hun beurt ook weer hogere trillingen zullen aantrekken. Zo zullen we alleen nog maar goede, lichte, liefdevolle dingen aantrekken in ons leven. Als we al meer vanuit onze ziel kunnen zijn, hebben we ook geen zwaarte meer nodig om ons te helpen herinneren wie we werkelijk zijn, dat hebben we ons dan al herinnerd. Het licht wat we zijn, is alleen maar het licht, het heeft geen negativiteit of zwaarte nodig. Het is nooit onze ziel geweest die negativiteit, duisternis en ellende heeft aangetrokken, want de negativiteit kan alleen aanhaken op de donkere stukjes van ons mens-stuk. Maar als we steeds meer doorzien hebben dat we het licht zijn, dat ook steeds meer kunnen leven en zijn, zal er geen negativiteit, duisternis en ellende meer nodig zijn in ons leven. Dat is lichter leven.

 

In vorige, andere en parallelle levens, leven we allerlei levens door elkaar. Van zeer zware en verdorven levens tot zeer verlichte levens. Alles om ons te helpen herinneren wie we werkelijk zijn, en ook om ons steeds meer klaar te stomen voor de tijd die nu gaat komen. Nu zijn we zover, om lichter te gaan leven en die hemel op aarde hier met z’n allen samen weer te gaan beleven. Het is zo geweldig om te ervaren hoeveel lichter het al is geworden en hoe snel deze transformatie nu gaat. Het is zo’n bijzondere tijd waarin we nu leven. Met alle zielen tezamen, die nu op aarde zijn, hebben we ervoor gekozen om hier in deze hele speciale tijd te zijn. Als het ware zijn wij de uitverkorene. Zowel alle liefdevolle mensen als ook alle duistere mensen spelen hierin een belangrijke rol. We zijn met z’n allen samen bezig deze enorme transformatie tot stand te brengen. Waardoor alle mensen gelift zullen worden naar die hogere 5e dimensie. Hoe bijzonder is dat! Het is een enorme eer om hierbij aanwezig te mogen zijn, dit allemaal te mogen ervaren. Te mogen ervaren dat alles wat we meemaken hier in deze dualiteit dit allemaal dient. Hoewel deze transformatie door alles in het hele universum ondersteund wordt, is het aan ons om onze trilling en ons bewustzijn te verhogen, opdat alle oude systemen kunnen verdwijnen en wij kunnen shiften naar die hogere staat van zijn.

Daartoe mogen wij allemaal loslaten en opruimen. We hoeven niet meer te weten waar al onze angst, boosheid en verdriet over gaan. Waar het allemaal mee te maken heeft. We hoeven niet meer te graven en te spitten, er eindeloos over te praten en huilen. We mogen het simpelweg loslaten, opschonen, opruimen door te doorzien dat het illusie en dus niets is. Als we hebben opgeruimd, in onszelf maar meestal ook letterlijk in ons huis, kunnen we lichter gaan leven.

 

Bij lichter leven merken we dat we vanuit licht en liefde veel meer op ons pad blijven. We wijken minder van ons pad af. We zullen steeds meer vanuit zuiverheid en puurheid zijn, op allerlei gebieden. We merken ook dat we meer gaan voor echtheid, zuiverheid, kwaliteit en diepgang. Dat wat van een lagere energie is gaat ons tegenstaan. Het past niet meer bij ons, het botst tegen onze hogere energie. We dienen ons extra bewust te zijn om in onze hoge energie te blijven. Want de lagere energie kan onze eigen vibratie mee omlaag trekken, waardoor we weer sneller in het moeizame gestruggle terecht komen. Daarom zullen we ook andere mensen om ons heen krijgen, simpelweg omdat de ‘oude’ niet meer bij onze trilling passen. Zonder dat we ze veroordelen, voegt het gewoon niet meer. Ook met kleuren kunnen we merken dat de donkere kleuren niet zo’n lichte, hoge frequentie en energie bij zich hebben als bijvoorbeeld wit. Daarom zullen we misschien meer wit om ons heen willen hebben en willen dragen. We gaan beter luisteren naar ons lichaam, omdat we onze tempel meer gaan respecteren. We kunnen beter luisteren wat het aan voeding, beweging en rust nodig heeft. Het kan zijn dat dingen die ons voorheen interesseerden ons nu niet meer interesseren. Dingen waar we voorheen blij van werden, die slechts een surrogaat waren voor de pure, zuivere liefde, vallen weg. Verslavingen vallen weg. Angsten vallen weg. Dat alles was altijd alleen bedoeld om niet te durven gaan voor het zuivere goddelijke wat we werkelijk zijn.

Als er al iets is wat niet helemaal zuiver en vanuit pure liefde is, dan zijn we bewust genoeg om dit heel snel te zien. Daarbij zullen we begrijpen wat er nodig is, om weer terug te gaan naar ons pad van alleen maar licht en liefde zijn en uitstralen. We kunnen als het ware sneller bijsturen waardoor dingen niet meer zo uit balans hoeven te gaan. Dan is er ook niet meer zoveel heftig tegen-karma nodig om het weer in balans te krijgen. Zo blijven we meer op ons pad van licht en liefde.

 

We zijn altijd al heel, compleet en verlicht. Het is slechts en alleen een overtuiging, een idee en een illusie dat we dat niet zouden zijn. Een idee dat ons nog iets in de weg zou zitten om dat te zijn. Of dat er eerst nog iets geleerd, opgelost, geheald of ingezien zou moeten worden. Toch zijn al die illusies van het mens-stuk, nodig geweest om ons dit te herinneren. Maar als het eenmaal herinnerd is, zijn de menselijke illusies niet meer nodig. Kunnen we ze zelfs allemaal in één keer doorzien. Kan ten volle weer ervaren worden dat we altijd al heel, compleet, verlicht waren en zijn. We hebben die eenheid, die grootsheid, die verlichting nooit verlaten. Toen de ziel plaats nam in dit lichaam, is er eigenlijk niks veranderd. Als we ons hier echt van bewust zijn, dan kunnen we alle oude overlevingspatronen loslaten, waarin we nog denken aan alles te moeten voldoen en denken dat we onszelf klein moeten houden. Het is alsof we een zware jas van ons af laten vallen.

 

We kunnen die zware jas in één keer van ons af laten vallen. Want ons grootse en krachtige licht is natuurlijk vele malen krachtiger dan die zware jas. Al helemaal als we ons ook nog beseffen dat we altijd onlosmakelijk verbonden zijn met het oneindige universele bewustzijn, met het AL WAT IS. Dat we daar niet alleen verbonden mee zijn, maar dat we dat alles ook zijn. Hoe zou dat alles niet in één klap door die zware jas heen kunnen kijken. Dat is toch de meest absurde gedachte waar we onszelf in gevangenhouden.

 

Vanuit de verlichting die dan ontstaat, kunnen we doorstromen naar het nieuwe, waarin niet het moeten doen, maar de overgave aan het zijn op de eerste plaats komt te staan.

 

Vanuit dit nieuwe kunnen we samen die hemel op aarde beleven. Die hemel op aarde is er allang. Die 5e dimensie is er allang. Als we in ons licht van ons bewustzijn zitten, in die stilte, in het hier, nu en niets, in die aanwezigheid, dan ervaren we al dat alles heel anders is. We zien alles om ons heen veel helderder. De kleuren zijn veel intenser. Alles is zo licht. We ervaren gemak, overgave en totale vrede. We hoeven alleen maar om ons heen te kijken en er bewust van te zijn. We kunnen er nu misschien nog niet in blijven, maar elke keer als we onze trilling kunnen verhogen, oftewel in ons bewustzijn gaan zitten, dan kunnen we het zo weer ervaren. Des te vaker we dit echt kunnen ervaren, des te makkelijk komen we er zo weer in. Maar dit alles begint dus bij onszelf. Het gaat er niet om dat alle anderen mee omhoog moeten gaan in trilling. Het gaat nooit over die ander! Dit nieuwe kan alleen maar vanuit ons bewustzijn gaan ontstaan, zich ont-plooien en ont-vouwen…